Misija

Misija slika Predavanja.com

Verujemo da je obrazovanje jedno od najjačih oružja u savremenom svetu promena i dinamike. U svetu koji se nepredvidivo menja u kome je izvesna jedino neizvesnost, samo onaj čovek koji je uistinu obrazovan moći će da bude stabilan i da iskoristi na pravi način svoje jedinstvene urođene darove.

Obrazovan je onaj čovek koji je izgrađen, formiran, uobličen, a ne onaj koji poseduje informacije u glavi. Naravno, za dobro obrazovanje potrebne su i informacije, ali i način i uputstvo za njihovo korišćenje. Zbog toga Predavanja.com imaju misiju da pomognu savremenoj generaciji srednjoškolaca da se snađu u svetu u kome se često osećaju izgubljenima, da potvrde i iskoriste svoje urođene potencijale, i da uz pomoć obrazovanja postanu stabilne ličnosti koje znaju da misle, što će im otvoriti put da postanu vrhunski stručnjaci u oblastima koje kasnije odaberu kao svoj poziv.

Zbog toga smo spojili nekoliko ključnih odlika obrazovanja u našu misiju: INDIVIDUALNOST, RADOZNALOST, KREATIVNOST, KVALITET. Cilj našeg poduhvata je da pomognemo svim učesnicima obrazovanja - profesorima, učenicima, pa posredno i roditeljima. Smatramo da dok god možemo nešto da uradimo nismo sve uradili.

Branislava Brkić

Branislava Brkić
Profesor fizike

Rođena u Kraljevu 1954. godine, gde završava osnovnu školu kao nosilac diplome Vuk Karadžić. Po završetku gimnazije upisuje Fiziku na PMF-u 1972. godine. Diplomira 1977. godine i istog meseca počinje svoj rad u prosveti: prvo kao profesor fizike u gimnaziji u Obrenovcu, a zatim, nakon tri godine, prelazi u Pedagošku akademiju za vaspitače u kojoj ostaje do 1990. godine. Magistar fizičkih nauka postaje 1985. godine. Poslednje 22 godine radnog staža provodi u Trećoj beogradskoj gimnaziji, gde se i penzioniše.

Nenag Gugl

Nenad Gugl
Profesor srpskog jezika i književnosti

Nenad Gugl je završio Filološki fakultet u Beogradu, smer Srpska književnost i jezik. Radi u Trećoj beogradskoj gimnaziji kao profesor srpskog jezika i književnosti. Dugogodišnji je saradnik Zavoda za vrednovanje kvaliteta vaspitanja i obrazovanja na različitim poslovima koji su vezani za predmet srpski jezik i književnost. Recenzent je Čitanke izdavačke kuće Klet. Književnost shvata kao operativni alat za život u savremenom svetu. Bavi se pisanjem poezije i proze.

Danilo Savić

Danilo Savić
Diplomirani klasični filolog

Rođen u Beogradu. Bivši učenik bilingvalnog francuskog odeljenja Treće beogradske gimnazije (smer društveno - jezički). Učesnik međunarodnog takmičenja (Certamen Ciceronianum) iz Latinskog jezika održanog u Arpinu 2012. godine. Diplomirao je na osnovnim studijama Odeljenja za klasične nauke Filozofskog fakulteta u Beogradu.Vladimir Minić

Vladimir Minić
Profesor filozofije

Rođen u Beogradu. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na odseku filosofija, i odbranio diplomski rad na temu Dekartovi skeptički argumenti. Zaposlen je u Trećoj beogradskoj gimnaziji kao profesor filosofije i logike. Bio je angažovan kao predavač na seminarima o kritičkom mišljenju.

Nemanja Milićević

Nemanja Milićević
Biohemičar

Rođen je u Beogradu 1994. godine. Nosilac je diploma "Vuk Karadžić" iz osnovne i srednje škole. Dve godine je pohađao srpsko-francusku bilingvalnu nastavu, a kao bivši učenik prirodno-matematičkog smera Treće beogradske gimnazije, učestvovao je na regionalnim i republičkim takmičenjima iz hemije. Studije biologije, na smeru hemije i biologije, završava na Univerzitetu u Strazburu, gde od 2015. godine radi kao asistent u jezičkom centru u okviru Biološkog fakulteta. Učestvovao je u radu ekipe Instituta za integrativne i ćelijske neuronauke na studiji o načinu prostiranja retinotektalnih vlakana u toku razvića. Trenutno je na master studijama biohemije na Hemijskom fakultetu Univerziteta u Strazburu. Svoj budući naučno-istraživački rad planira u oblasti biohemije i molekularne biologije.

Biljana Vraneš

Biljana Vraneš
Diplomirani hemičar

Profesor hemije, rođena u Kraljevu, završila Prirodno matematički fakultet u Kragujevcu i diplomirala na katedri za hemiju, na smeru Diplomirani hemičar opšte hemije. U Hemijsko prehrambeno tehnološkoj školi na Banovom brdu je radila dugi niz godina, gde je imala mogućnost da hemiju dočara na najlepši mogući način kroz praktičan rad, oglede, demonstracije. Svi dostupni ogledi, koji će vam verujemo olakšati rad, snimani su u laboratorijama Hemijsko prehrambeno tehnološke škole. U snimanju ogleda su učestvovali pomoćni nastavnici Ljiljana Jovanović i Marijana Ranđić deleći nesebično svoje višegodišnje iskustvo rada u laboratoriji.

Vesna Nikolovski

Vesna Nikolovski
Profesor nemačkog jezika

Diplomirala nemački jezik i nemačku književnost 1991. godine od kada i radi kao profesor u Trećoj beogradskoj gimnaziji. Pohađala brojne seminare u Nemačkoj, Autor gramatičkih vežbanja za srednje škole "Eine kleine Übungsgrammatik" (izdavač: Zavod za udžbenike) i koautor osam udžbenika za osnovnu i srednju školu ("Magnet 1- 4" za osnovne i "Direkt 1- 4" za srednje škole, izdavač Klett). Predaje na Gete institutu u Beogradu i poseduje licence za ispitivača za ispite Gete instituta. Redovno sarađuje sa Katedrom za germanistiku Filološkog fakulteta u Beogradu kao mentor masteranata na predmetu metodika.

Marina Gajić Tešić

Marina Gajić Tešić
Profesor matematike

Marina Gajić Tešić, profesor matematike, rodjena 1974.godine u Aleksincu gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Matematički fakultet, smer numerička matematika i optimizacija završila je u Beogradu. Ima petnaestogodišnje iskustvo rada u srednjim školama i gimnaziji "Patrijarh Pavle" gde se trudi da učenicima približi i prenese znanja iz matematike, kako bi im olakšala razumevanje matematike i matematičkog načina razmišljanja.

Saša Vešić

Saša Vešić
Diplomirani inženjer informatike

Saša Vešić, diplomirani inženjer informatike, rođen 1982. godine u Šapcu. Nakon završene srednje elektrotehničke škole "Rade Končar" odlazi na studije "Više elektrotehničke škole" u Beogradu. Diplomira 2004. godina na smeru Novih računarskih tehnologija. Školovanje nastavlja na TF "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu gde stiče zvanje diplomirani inženjer informatike 2008. godine. Svoje prvo zaposlenje pronalazi još kao student u preduzeću Europos, gde učestvuje u uvođenju Hubie ERP softverskog rešenja za najveće firme u Srbiji (Beograd put, Idea, Apoteke Beograd, Crveni Krst, Kips...). Svoje dugogodišnje iskustvo i stečena znanja u IT industriji prenosi učenicima Treće beogradske gimnazije tokom perioda od šest godina kao profesor računarstva i informatike. Poslednjih nekoliko godina radi kao IT inženjer na portalu predavanja.com.