Misija

Misija slika Predavanja.com

Verujemo da je obrazovanje jedno od najjačih oružja u savremenom svetu promena i dinamike. U svetu koji se nepredvidivo menja u kome je izvesna jedino neizvesnost, samo onaj čovek koji je uistinu obrazovan moći će da bude stabilan i da iskoristi na pravi način svoje jedinstvene urođene darove.

Obrazovan je onaj čovek koji je izgrađen, formiran, uobličen, a ne onaj koji poseduje informacije u glavi. Naravno, za dobro obrazovanje potrebne su i informacije, ali i način i uputstvo za njihovo korišćenje. Zbog toga Predavanja.com imaju misiju da pomognu savremenoj generaciji srednjoškolaca da se snađu u svetu u kome se često osećaju izgubljenima, da potvrde i iskoriste svoje urođene potencijale, i da uz pomoć obrazovanja postanu stabilne ličnosti koje znaju da misle, što će im otvoriti put da postanu vrhunski stručnjaci u oblastima koje kasnije odaberu kao svoj poziv.

Zbog toga smo spojili nekoliko ključnih odlika obrazovanja u našu misiju: INDIVIDUALNOST, RADOZNALOST, KREATIVNOST, KVALITET. Cilj našeg poduhvata je da pomognemo svim učesnicima obrazovanja - profesorima, učenicima, pa posredno i roditeljima. Smatramo da dok god možemo nešto da uradimo nismo sve uradili.

Branislava Brkić

Branislava Brkić
Profesor fizike

Rođena u Kraljevu 1954. godine, gde završava osnovnu školu kao nosilac diplome Vuk Karadžić. Po završetku gimnazije upisuje Fiziku na PMF-u 1972. godine. Diplomira 1977. godine, i istog meseca počinje svoj rad u prosveti: prvo kao profesor fizike u gimnaziji u Obrenovcu, a zatim, nakon tri godine, prelazi u Pedagošku akademiju za vaspitače u kojoj ostaje do 1990. godine. Magistar fizičkih nauka postaje 1985. godine. Poslednje 22 godine radnog staža provodi u Trećoj beogradskoj gimnaziji, gde se i penzioniše.

Nenag Gugl

Nenad Gugl
Profesor srpskog jezika i književnosti

Nenad Gugl je završio Filološki fakultet u Beogradu, smer Srpska književnost i jezik. Radi u Trećoj beogradskoj gimnaziji kao profesor srpskog jezika i književnosti. Dugogodišnji je saradnik Zavoda za vrednovanje kvaliteta vaspitanja i obrazovanja na različitim poslovima koji su vezani za predmet srpski jezik i književnost. Recenzent je Čitanke izdavačke kuće Klet. Književnost shvata kao operativni alat za život u savremenom svetu. Bavi se pisanjem poezije i proze.

Danilo Savić

Danilo Savić
Student Filozofskog fakulteta

Rođen u Beogradu. Bivši učenik bilingvalnog francuskog odeljenja Treće beogradske gimnazije (smer društveno - jezički). Učesnik međunarodnog takmičenja (Certamen Ciceronianum) iz Latinskog jezika održanog u Arpinu 2012. godine. Trenutno student treće godine osnovnih studija na Odeljenju za klasične nauke Filozofskog fakulteta u Beogradu.Vladimir Minić

Vladimir Minić
Profesor filosofije

Rođen u Beogradu. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na odseku filosofija, i odbranio diplomski rad na temu Dekartovi skeptički argumenti. Zaposlen je u Trećoj beogradskoj gimnaziji kao profesor filosofije i logike. Bio je angažovan kao predavač na seminarima o kritičkom mišljenju.

Nemanja Milićević

Nemanja Milićević
Biohemičar

Rođen je u Beogradu 1994. godine. Nosilac je diploma "Vuk Karadžić" iz osnovne i srednje škole. Dve godine je pohađao srpsko-francusku bilingvalnu nastavu, a kao bivši učenik prirodno-matematičkog smera Treće beogradske gimnazije, učestvovao je na regionalnim i republičkim takmičenjima iz hemije. Studije biologije, na smeru hemije i biologije, završava na Univerzitetu u Strazburu, gde od 2015. godine radi kao asistent u jezičkom centru u okviru Biolškog fakulteta. Učestvovao je u radu ekipe Instituta za integrativne i ćelijske neuronauke na studiji o načinu prostiranja retinotektalnih vlakana u toku razvića. Trenutno je na master studijama biohemije na Hemijskom fakultetu Univerziteta u Strazburu. Svoj budući naučno-istraživački rad planira u oblasti biohemije i molekularne biologije.